Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

E4 öppen igen efter masskrock i höjd med Salem – en till sjukhus med ambulanshelikopter

E4 är öppen igen efter masskrocken vid avfarten till Salem på söndagen. Fyra personer fördes till sjukhus, en med ambulanshelikopter. (Uppdaterad 19.30)

E4 stängdes av helt i norrgående vid 17-tiden på söndagen. Vid 17.25 meddelade Trafikverket att vägen öppnats igen men att fortsatt långa köer väntas.

Fyra personer fördes till sjukhus, minst en med ambulanshelikopter, efter en masskrock med fem bilar inblandade vid 16.30 på söndagseftermiddagen. Hur allvarliga skadorna var hade inte polis eller räddningstjänst några uppgifter om.

– Vi har gjort några säkra uttag där för att inte förvärra skadorna, säger Janne Möllerfält, larmoperatör på räddningstjänsts ledningscentral.

Till en början blockerades två körfält vid avfarten till Salem. Vid 17-tiden stängdes vägen av helt och trafiken leddes om, det för att låta en ambulanshelikopter landa.

Enligt polisens uppgifter, som bekräftas av räddningstjänst, behövde bara en av bilarna bärgas.

Köerna sträckte sig vid 17.15 från Södertälje hamn norrut till strax efter avfarten till Salem på E4. Tidvis rullade trafiken norrut vid 17.30 i fem kilometer i timmen.

Polisen meddelade då att räddningsarbetet på vägen var avklarat och att trafiken kunde börja rulla på som vanligt igen.

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips