Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

E4 avstängd på grund av slukhål

E4 mellan Södertälje och Nyköping är avstängd på grund av stora skador i vägbanan.

Ett mindre slukhål på E4 mellan Lästringe och Tystberga utanför Nyköping har stängt vägen i södergående riktning, samtidigt som den norrgående trafiken flyter på som vanligt. Trafikverket räknade med att vägbanan kommer att öppnas igen kl 16 på onsdagen men nu säger man att vägen kommer att avstängd fram till fredag klockan 14.

Fram till dess leds södergående trafik via väg 800 till Tystberga, med stor risk för köbildning och förseningar för trafikanterna.

Slukhålet upptäcktes strax före midnatt av en bilist som fick skador på bilen, men det finns inga uppgifter om personskador. Trafikverkets personal undersöker nu om hålet riskerar att breddas.

- Massorna under vägen har försvunnit under vägen av någon anledning. Det kan handla om ett vattendrag som har tagit med sig massorna, men det kan också vara en trumma som fångar upp vattenflöden som har gått sönder, säger Beisi Sundin, presskommunikatör vid Trafikverket.