Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Duo åtalas för väpnade rånet i Mariekäll

En man och en kvinna åtalas för det väpnade rånet i Mariekäll i oktober, där offret blev avtvingat sin guldkedja.

Det var den 5 oktober som en man överfölls och rånades på sin 200 grams guldkedja med tillhörande guldkors på Erikshällsgatan i Mariekäll, vilket LT har rapporterat om tidigare. Några dagar senare häktades personerna som nu åtalas.

Det rör sig om en 25-årig man skriven på Lidingö, som åtalas för grovt rån, och en 27-årig Södertäljekvinna, som åtalas för grovt skyddande av brottsling.

Läs mer: Tre anhållna efter pistolrånet i Mariekäll – två hittades i flyktbilen

Enligt åtalet rånade 25-åringen sitt offer genom att rikta en skarpladdad pistol mot honom och skjuta rakt upp i luften med den, en gärning som åklagaren menar visar på "synnerlig råhet". Ytterligare en ännu oidentifierad gärningsperson medverkade vid själva rånet.

Vad gäller den medåtalade kvinnan hävdar åklagaren att hon hjälpte gärningsmannen att fly platsen i bil. Den 25-årige mannen åtalas även för ringa narkotikabrott.

Läs mer: Man och kvinna häktade för pistolrånet i Mariekäll

Som bevisning har åklagaren bland annat vittnesmål, bilder från övervakningskameror och telefonanalyser.

Bägge två nekar till brott.