Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dumpade sopor kan förorena dricksvattnet

– Jag förstår inte hur man tänker. Att bara kasta ut soporna så här. Ove Blomkvist står och ser hur byggsopor skräpar ner vid vattentäkten vid Gamla Enhörnavägen.

Mellan skyltarna ”Vattentäkt” och ”Information om förbud att slänga trädgårdsavfall” ligger tre ganska stora högar med byggsopor.

– Jag går här ofta med hundarna, och det händer inte sällan att det ligger sopor längs vägen. Men det här tar priset. De som har slängt soporna här kan inte bry sig eller inte veta om reglerna, säger han och skakar på huvudet.

Ove och de andra grannarna är luttrade. Gamla Enhörnavägen är numera en återvändsgata, då en vägbom stoppar framfarten efter skjutbanan och brukshundsklubben.

– Det är ju vattentäkt, så det kan inte vara bra att farliga vätskor kommer ner i marken, funderar Ove.

På miljökontoret konstaterar miljöinspektören Klas Hermann att man bör ta en titt på avfallet:

– Det är alls inte bra om det är petroleumprodukter som rinner ner i marken. Området ligger på Malmsjöåsen, en sandås som fungerar som vattenfilter åt Södertäljes vatten.

Läs mer i onsdagens pappers-LT. Köp och läs tidningen digitalt här.