Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dubbla debutsuccéerna frälste Assyriska

Assyriska har bytt ut en stor del av sitt lag. Och det var två av nyförvärven som såg till att det blev seger i hemmapremiären, 2–1 (0–0). En folkfest mot Dalkurd inför 5 550 åskådare.

Försäsongen har varit smått kaotisk. Inte nog med att det varit många nya spelare att få in i laget har det varit mycket skador.

– Nu känns det fantastiskt, otroligt att vi kunde sluta upp och samla oss som vi gjorde, säger Daniel Sliper.

Nyförvärvet från Sundsvall gjorde comeback efter ljumskskada i sista träningsmatchen. Nu spelade han från start och gjorde Assyriskas första mål i den 54:e matchminuten.

– Otroligt skönt och viktigt för oss, och alla fans. Pavey skarvade fram bollen till mig och det var bara att sätta in den, säger Daniel Sliper.

Kenny Pavey är ett annat nyförvärv som varit skadad, i tre veckor. Nu fick han kliva in i halvtid och hann med att både spela fram till 1–0 och själv slå in 2–0. På en straffretur.

Mattias Genc hade blivit fälld och tog straffen själv men målvakten Frank Pettersson räddade. Tim Söderström slog första returen, på målvakten, då klev Kenny in i handlingen.

– Jag försökte bara hålla mig framme om det skulle hända något och jag fick bollen på fötterna, säger Kenny och får det att låta lätt.

Men han är samtidigt lättad över segern.

– Det har varit tufft för oss. Men det här gjorde vi fantastisk bra inför så mycket publik, säger Kenny Pavey som inte visste om han skulle få spela i matchen.

Han fick hoppa in i stället för Mamadou Wague, ett annat nyförvärv vars skadade fot inte höll för mer än halva matchen.

Nykomlingen Dalkurd bjöd på bra motstånd i första halvlek i en intensiv match. I slutet av första halvlek blev gästernas Omar Jagne utvisad efter att ha satt en armbåge i ansiktet på Simon Strand. Och i andra halvleken tog Assyriska över och målen trillade in.

Men det blev onödigt spännande på slutet. Dalkurd gav sig inte medan Assyriska blev lite försiktiga vilket också gav gästerna en rad chanser.

– Det såg kanske så ut, men jag tycker vi ändå hade bra kontroll, säger Daniel Sliper.

En annan som är lättad är Assyriskas tränare Tor-Arne Fredheim.

– Efter den här struliga försäsongen tycker jag att vi gör det fantastiskt bra. Speciellt när vi tog tag i spelet i andra halvlek, säger Tor-Arne Fredheim.

– Vinst i premiären, det kan inte bli bättre.