Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dubbelseger för Södertälje CK i Svanesund

Det blev många framskjutna placeringar när Södertälje CK tävlade i Svanesund på Orust i helgen. Bland annat så tog Edvin Lovidius och Kalle Berglund en dubbelseger på det avslutande linjeloppet för P15–16.

Under helgen tävlade Södertälje CK på Orust, där fem cyklister deltog i Svanesunds etapplopp som avgjordes med fyra etapper över tre dagar.

På fredagen var det bergstempo. På lördagen var det först ett GP–lopp, och senare under dagen var det även ett individuellt tempolopp. Den sista etappen var ett linjelopp som avgjorde under söndagen. Och det blev framgångsrika dagar för cyklisterna från Södertälje.

I klassen P15–16 tog Edvin Lovidius hem totalen efter en imponerande avslutning där han vann de två sista etapperna. Kalle Berglund slutade här på en tredjeplats i totalen efter att ha varit på pallen på tre av etapperna. Lovidius och Berglund avslutade tävlingarna snyggt genom att vara just etta och tvåa på det avslutande linjeloppet.

I F13–14 kom Elvira Berglund trea i det totala sammandraget. Under lördagens tempolopp svarade Elvira för sin främsta prestation där hon var tvåa.

I P10–12 nådde Fabian Berglund också han en tredjeplats i totalen. Detta efter att ha varit på pallen i samtliga fyra etapper. Oliver Stridsberg slutade 12:a i totalen.

Under helgen var även Axel Moureau i Österrike och tävlade i Radjugendtour för Team South West Sweden. Under den fjärde och sista etappen tog Axel Moureau en imponerande tredjeplats. Tävlingen är för P15–16 och de flesta lag som deltog var landslag.