Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dubbelmordet: Åtal väcks – därför fick frun halsen avskuren

 
Dubbelmordet i Västergård
Visa alla artiklar

Nu åtalas de två män som misstänks för dubbelmordet i Västergård. Enligt åtalet ska maken smygfilmat sin hustru och senare mördat henne genom att skära halsen av henne.

Natt mot fredag väckte åklagare Sara Sundström åtal mot de två män som sedan februari suttit häktade misstänkta för morden på en kvinna och en 21-årig man i en lägenhet i Västergård i januari. Enligt åtalet ska de båda mördats den 15 januari – alltså nio dagar innan polisen gick in i lägenheten den 24 januari och möttes av hemska syner.

Kvinnan mördades genom att hennes hals skars av. Hon hade också stick- och skärskador i bröstkorgen, magen och på vänster arm och ben. Mannen mördades genom skador på halsen, lungorna och kroppspulsådern som ledde till att han förblödde.

Enligt åtalet ska maken smygfilmat sin fru och 21-åringen när de hade intimt umgänge. Dagen innan mordet hotade maken sin hustru per telefon att sprida filmen till hennes släktingar.

Enligt åtalet ska maken och hustrun bråkat i december, då de bodde på ett flyktingboende. Bråket ledde till att hustrun flyttades till ett annat boende, på grund av att det fanns en hotbild mot henne från maken.

Flera personer vittnar om att maken sedan på olika sätt uttalat dödshot mot hustrun, och att hustrun var rädd för sin make.

Den medåtalade ska enligt ett vittne ha berättat att maken hotat att döda 21-åringen eftersom makens heder var kränkt av att 21-åringen och hustrun hade ett förhållande.

Båda männen ska ha varit på plats i lägenheten när morden utfördes och de åtalas därför båda för mord.

Läs även: Klart för åtal mot misstänkta dubbelmördarna