Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Drömstugor nu ett minne blott

Pigge Werkelin ger upp. Konceptet Drömstugan blir inte verklighet på Farstanäs. Men han har fortfarande stora planer för campingen.

Annons

Drömstugan AB tar, som LT nyligen kunde berätta, över Farstanäs camping i Järna i höst.

Men samtidigt ger vd Pigge Werkelin upp tanken på att bygga runt 130 stugor enligt sin etablerade modell: fritidshus i form av bostadsrätter som ägarna hyr ut när de inte använder dem själva.

– Det finns ett motstånd. Vi kan inte göra på det sättet, säger han till LT.

Bakgrunden är att länsstyrelsen tidigare i år dömde ut byggplanerna, bland annat eftersom campingen ligger i ett naturreservat med byggnadsförbud.

Nya stugor vill Drömstugan ändå bygga, men kanske bara ett 20-tal för korttidsuthyrning. Pigge Werkelin tror att ett bygge i den storleken trots allt ska vara möjligt. Antalet tält- och husvagnsplatser vill han också utöka.

– Nu måste länsstyrelsen kliva fram och uttala vad de vill, säger han.

Målet är högt – att skapa Storstockholms ledande åretruntcamping.

Äger Drömstugan Farstanäs camping om fem–tio år?

– Om det inte finns utvecklingsmöjligheter gör vi inte det. Finns det möjligheter tror jag absolut att vi gör det, säger Pigge Werkelin.

På Södertälje kommun fortsätter arbetet med att ta fram en detaljplan för området – en plan som alla parter kan acceptera.