Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Drömstart gav seger för Assyriska

Gif Sundsvall var i riktigt bra form. Det struntade Assyriska i. Efter tre snabba mål kunde Södertäljelaget hålla undan till en meriterande 4-2-seger.

Annons

Det gick undan på Norrporten arena på måndagskvällen. Och det blev inte alls som hemmapubliken tänkt sig. Assyriska försvarade sig effektivt under de första 20 minuterna. Samtidigt som man var hypereffektivt framåt. Mellan matchminut 10 och 20 gjorde Assyriska inte mindre än tre mål. Vilket självklart grundlade segern.

– Det här blev en liten motvikt mot Gais-matchen då vi hade tillräckligt med chanser som vi lyckades missa. Nu gjorde vi mål på allt i början. Så det finns nog en viss rättvisa i fotbollen i långa loppet, sade AFF:s rivige Christopher Brandeborn.

Det var anfallaren Admir Aganovic som inledde målfyrverkeriet i den tionde minuten. Aganovic höll sig framme efter en hörna som nickskarvades vidare av Linus Malmborg.

Fyra minuter senare spelade Brandeborn fint fram bollen till Christer Youssef som ryckte i djupled och placerade snyggt in 2–0 med vänsterfoten bakom den förre AFF-målvakten Oscar Berglund.

Trean gjorde sedan Malmölånet Amin Nazari som behärskat tog vara på framspelningen från Stefan Batan. Giffarna, som hade nio raka matcher utan förlust, hämtade sig aldrig riktigt från den chockstarten.

Visserligen lyckades man reducera till 1–3 strax före halvtidspausen efter en frispark från Kevin Walker som Robin Malmkvist nog borde ha tagit, trots solen i ögonen. Men i den andra halvleken uteblev hemmalagets förväntade anstormning. Istället kunde Jonas Hellgren från nära håll sätta dit 4–1, hans efterlängtade första mål för säsongen.

Det var först den sista kvarten som Assyriska vacklade på allvar och Giffarna kunde skapa en hel del lägen. Bara ett resulterade dock. Till Christopher Brandeborns lättnad.

– Vi lär få höra detta senare, att vi slappnade av i slutet. Det var inte bra. Men i övrigt ska vi vara mycket nöjda. Vi lade fokus på att försöka vinna mittfältet och där tycker jag de killar som spelade där lyckades med, säger Brandeborn.

I och med segern avancerar Assyriska i superettan och har nu häng på topplagen.

Södertäljelaget ligger på femte plats med Giffarna på kvalplats bara två poäng före.