Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dramatiskt slut - men Telge vann första kvalmatchen

Seger och ett bra utgångsläge i kvalet till SSL. Men det blev dramatiskt när Telge SIBK på lördagen bortabesegrade FBC Kalmarsund med 4–3.

Annons

4–1 blev till 4–3 på sex minuter. Kvitteringen till 4–4 kom också – men precis efter det att slutsignalen ekat i Färjehallen.

– Det är kval, det är kval! skrattar Richard Gårdman när LT-sporten når Telgetränaren.

Det blev några svettiga slutsekunder på Öland för Telge SIBK i det första mötet mot FBC Kalmarsund.

Med 16 sekunder kvar av matchen visades Telges Melanie Callin ut. Hemmalaget tog ut målvakten, i en slutforcering som sånär räckte till förlängning.

– Bollen är inte inne. Går signalen så är det inget mål och domarna har ju koll på situationen, säger Gårdman.

Telge räddades av signalen – och av lagets två första perioder.

Det sa bara pang, pang, pang. På två minuter gjorde bortalaget tre mål och hade med sig 3–1 inför den andra perioden – som bara hann bli 16 sekunder gammal innan Charlotta Ekstrand sköt 4–1.

En missad Telgestraff skulle dock väcka hemmalaget i den tredje perioden. Och sex minuter från slutet var det reducerat till 3–4.

Men Kalmarsund vaknade för sent. Ölänningarn är nu piskade att bortabesegra Telge SIBK i två raka matcher för att gå vidare till playoff två.

– Vi är trygga i vårt spel, så jag måste ju tro att det ska gå bra, säger Gårdman.