Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dramatik när SSK tog viktig seger

Det blev ett superdrama när SSK tog andra raka segern i allettan. Kallinge-Ronneby besegrades med 4–3.– Vi hade en förbaskat hög arbetsmoral, säger en nöjd SSK-tränare Mats Waltin.

En magnifik andraperiod och en solid försvarsinsats under de övriga 40 minuterna var det som kännetecknade SSK när man för första gången fick mäta sina krafter med söderlagen.

En av frågorna inför matchen var testet om SSK:s backar skulle stå pall mot Kallinge-Ronnebys tunga forwards. Svaret blev både ja och nej.

– Stundtals var det helt okej, andra gånger satte vi oss i skiten. Men det var klart godkänt, säger backen Jonas Vidlund, som var en SSK:s bästa spelare i matchen.

Efter en något passiv start på matchen av SSK – växte man in i kampen och tog över den. I den andra perioden körde SSK över Kallinge.

På knappt tio minuter gick SSK från 0–0 till 4–0 – där bland annat lagkaptenen Johan Skinnars gjorde två mål.

Men det kanske snyggaste målet stod Jonas Vidlund för i powerplay. Ett mål som betydde 2–0.

– Blid (Christofer) spelade upp mig på blå och jag letade efter en skön lucka jag brukar söka. Henrik Tegel skymde framför deras målvakt. Antingen blir det mål eller en farlig retur. Den här gången blev det mål, säger Vidlund med ett leende.

SSK bjöd in Kallinge in i matchen genom att dra på sig mängder med utvisningar. Kallinge reducerade tre gånger och det blev ett superdrama in mot slutsekunderna i den tredje perioden – men SSK kunde reda ut stormen.

– Vi sattes verkligen på prov i den sista perioden, men vi stod emot bra. Vi hade en förbaskat hög arbetsmoral, säger SSK:s tränare Mats Waltin.