Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dramatik i rättssalen

 
Gangsterkriget
Visa alla artiklar

Stor dramatik har omgärdat rättegången i säkerhetssalen i Stockholm i veckan. Föräldrarna i den utpressade familjen höll sig gömda för att slippa vittna och en son i familjen anhölls för att ha hotat sin syster som vittnade.

LT har tidigare berättat om familjen i Västergård som utpressades på 200 000 kronor i maj–juni 2010.

Bakgrunden var att en son i familjen lånat 10 000 kronor av en person på Gotland något år tidigare. Utlånaren ska ha haft koppling till ett kriminellt gäng i Uppsalatrakten. När gänget krävde tillbaka pengarna ska sonen ha vägrat och sagt att han hade beskydd av Södertäljenätverkets beryktade ledare Bernard Khouri.

Enligt åklagarna ska Khouri, 31, ha blivit förbannad och krävt 300 000 kronor i böter av familjen, annars skulle sonen dö.

Under gårdagens förhandling fick de fem åtalade ge sin syn på saken. Bernard Khouri berättade att han blev uppringd av Uppsalagänget som anklagade honom för att ha lagt sig i skulden, vilket sonen påstått. Khouri kontaktade familjen som ville ha hans och de övrigas hjälp. Han ordnade ett möte med Uppsalagänget för att lösa problemet.

Läs mer i dagens pappers-LT! Köp och läs den digitalt här!