Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dramaten fick ställa in Jan Waldekranz-pjäs

”Vi fick dra i nödbromsen”. Dramaten ställer in en sedan länge planerad pjäs.

Dramatikern, regissören, skådespelaren och manusförfattaren Jan Waldekranz från Södertälje arbetade stenhårt hela hösten inför premiären av sin nya pjäs ”De andra” som skulle ha mött publiken för första gången den 24 januari.

Men det blev aldrig någon premiär – i stället meddelade Dramaten att "De andra" skjuts på framtiden – ett nytt premiärdatum kommer att sättas till senare under året; pjäsen är inte nedlagd utan Jan Waldekranz kommer att jobba vidare med sin uppsättning.

– Resultatet har inte varit acceptabelt, säger Jan Waldekranz, till Dagens Nyheter.

Läs mer: Jan Waldekranz om scenskräcken, Knotts och nya pjäsen: ”När jag var liten trodde jag Södertälje var hela världen”

Beslutet att ställa in samtliga föreställningar har tagits i samråd mellan teaterchef Eirik Stubø och Jan Waldekranz, skriver Dramaten i ett pressmeddelande.

– Det är ett undersökande arbete som den här gången inte nått hela vägen fram, därför har jag och Jan Waldekranz kommit överens om att det inte är rättvist vare sig mot uppsättningen eller publiken att gå till premiär, säger Eirik Stubø i pressmeddelandet.

Till DN säger Jan Waldekranz:

– Jag har dragit i nödbromsen. Vi har arbetat på ett annorlunda sätt med experiment och okonventionella metoder. Men när det började dra ihop sig mot premiär blev det tydligt att vi tagit många felbeslut under processen. Vi måste besinna oss innan vi redovisar föreställningen för en publik. Texten ligger ovanför vår produktion just nu, den har gått förlorad i det sätt som vi arbetat på