Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dramat - NIF var bara en sekund från allsvenskan

Nykvarn ledde med 6-3 med tio minuter kvar. Då var laget på väg att säkra en plats i allsvenskan. Men Linköping kom tillbaka om med bara en sekund kvar kom kvitteringen. Därmed tvingas NIF till kvalspel.

Nykvarn vann till slut med 7-6 efter att Johanna Norin avgjort i förlängningen.

Men eftersom Köping också vann efter förlängning, med 6-5 borta mot Lockerud, hade NIF-tjejerna behövt tre poäng för att gå förbi Köping och säkra en plats i allsvenskan nästa säsong.

Och så såg det länge ut att bli. Therese Heed, som gjorde två mål och spelade fram till två, gav laget ledningen efter 4.45. Sedan ledde Nykvarn i stort sett hela matchen. 3-1 efter första perioden blev 4-2 efter andra och 6-3 halvvägs in i den tredje.

Med drygt åtta minute kvar satte Linköping 6-4 och sedan klev gästernas Emma Söderström in i handlingen på allvar. Med 3.10 kvar på klockan satte hon 6-5 och endast en sekund från slutet kom kvitteringen.

Det målet hjälpte inte Linköping, som hade behövt alla tre poängen för att gå förbi Nykvarn i tabellen och få en chans att kvalspela om en plats i allsvenskan. Men det betydde att Nykvarn stannade kvar på sjunde plats i tabellen. Johanna Norins segermål i förlängningen tog upp NIF på lika många poäng som sexan Köping, men Nykvarns nio minusmål räcker inte till mot Köping som hade plus åtta i målskillnad.

Därmed får Nykvarn nu ladda om för allsvenskt kval. Nykvarn kommer att börja sitt kval i bäst av två matcher mot tvåan i division två Göteborg/Bohuslän/Dal, som spelas klart på söndagen. Det blir antingen Lerum eller Surte. Vinnaren där spelar om en plats i allsvenskan mot vinnaren mellan ettan i divsion två Värmland (Karlstad IBF Ungdom) och trean i division två Västmanland/Örebro (Per Ols IBF från Fagersta). Även detta kvalmöte avgörs i bäst av två matcher.