Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dramat - NIF var bara en sekund från allsvenskan

Nykvarn ledde med 6-3 med tio minuter kvar. Då var laget på väg att säkra en plats i allsvenskan. Men Linköping kom tillbaka om med bara en sekund kvar kom kvitteringen. Därmed tvingas NIF till kvalspel.

Annons

Nykvarn vann till slut med 7-6 efter att Johanna Norin avgjort i förlängningen.

Men eftersom Köping också vann efter förlängning, med 6-5 borta mot Lockerud, hade NIF-tjejerna behövt tre poäng för att gå förbi Köping och säkra en plats i allsvenskan nästa säsong.

Och så såg det länge ut att bli. Therese Heed, som gjorde två mål och spelade fram till två, gav laget ledningen efter 4.45. Sedan ledde Nykvarn i stort sett hela matchen. 3-1 efter första perioden blev 4-2 efter andra och 6-3 halvvägs in i den tredje.

Med drygt åtta minute kvar satte Linköping 6-4 och sedan klev gästernas Emma Söderström in i handlingen på allvar. Med 3.10 kvar på klockan satte hon 6-5 och endast en sekund från slutet kom kvitteringen.

Det målet hjälpte inte Linköping, som hade behövt alla tre poängen för att gå förbi Nykvarn i tabellen och få en chans att kvalspela om en plats i allsvenskan. Men det betydde att Nykvarn stannade kvar på sjunde plats i tabellen. Johanna Norins segermål i förlängningen tog upp NIF på lika många poäng som sexan Köping, men Nykvarns nio minusmål räcker inte till mot Köping som hade plus åtta i målskillnad.

Därmed får Nykvarn nu ladda om för allsvenskt kval. Nykvarn kommer att börja sitt kval i bäst av två matcher mot tvåan i division två Göteborg/Bohuslän/Dal, som spelas klart på söndagen. Det blir antingen Lerum eller Surte. Vinnaren där spelar om en plats i allsvenskan mot vinnaren mellan ettan i divsion två Värmland (Karlstad IBF Ungdom) och trean i division två Västmanland/Örebro (Per Ols IBF från Fagersta). Även detta kvalmöte avgörs i bäst av två matcher.