Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dra upp huvudet ur sanden

Lite funderingar kring kommunens alla planer om nya bostäder. Det gick väldigt snabbt att ta fram underlag om nya bostäder i Sandviken, även om det blev viss nedbantning.

Det blir dock en hel del utökad trafik på vägen till och från Sandviken medan bygget pågår och utökad trafik därefter när alla nya boenden ska ta sig till och från sin bostad.

Detta kommer även att påverka såväl Enhörnaleden som Strängnäsvägen och inte minst Ängsgatan. Där det redan råder kaos.

Vi begärde för fem år sedan att få information om kommande trafikförsörjning på Ängsgatan. Ingen återkoppling har skett, men det är en ganska vanlig tradition i denna kommun "att stoppa huvudet i sanden" och hoppas att det lägger sig.

Antar att det även är klart med planeringen av det nya och kraftigt utökade elevantalet på Vallaskolan. Eller dras detta fortfarande i långbänk. I vissa fall verkar det gå väldigt lätt att fatta snabba beslut, utan risk- och konsekvensanalyser.

Föreslår att Södertäljes politiker och tjänstemän besöker andra kommuner och tar lärdom av hur lyckade projekt genomförts. Vi är många som kan bidra med goda exempel. Där man har tradition att kombinera gammal bebyggelse och nytt.

Det är förstås otänkbart i Södertälje.

Marakottan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare