Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dra inte bygget i långbänk – igen

I förra veckan antog kommunfullmäktige den detaljplan som möjliggör en byggstart av multihallen för gymnastik och friidrott. Vi stämmer därför in i Boel Godners ”äntligen”.

För som vi väntat!

Att vi nu tagit ett sjumilasteg i förverkligandet av en gymnastik- och friidrottshall betyder oerhört mycket för så många barn och ungdomar. Idrottande barn som nu kommer få förutsättningar att utvecklas fullt ut som idrottare utifrån sin egen potential och inte begränsas av tillfälliga lösningar.

Det som nu sker är att de som fört fram synpunkter under planskedet har möjlighet att överklaga beslutet till länsstyrelsen. Jag har full förståelse att man som granne har synpunkter och känner oro kring byggnationer i närheten av där man bor.

Därför har man under planskedet möjlighet att föra fram synpunkter, både i samrådet men också under granskningen/utställningen. Grannar har haft oro för bland annat skuggning men också över ljud, parkering och en del andra saker. Vissa delar har de fått gehör för och planen har justerats, andra har förtydligats och till sist har ändå planen gått igenom.

Jag håller nu tummarna för att de grannar som upplever hallen som negativ tänker till en extra gång och inte överklagar detaljplanen. Jag är övertygad om att även de kommer att känna att det blev riktigt bra när hallen är på plats och jag hoppas de får möjlighet att se den glädje detta kommer innebära för våra tjejer och killar som ska träna i hallen.

Det är i alla fall en vädjan från de många 100, till och med lite drygt 1 000, barn och ungdomar som kommer nyttja hallen att nu låta det ske så fort som möjligt och inte dra det i långbänk med överklaganden.

Låt detta bli verklighet!

ordförande, Södertälje IF

Stefan Sand

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel