Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dottern fick rätt om slag i ryggen

När de kom ihop sig vid matbordet fick dottern två slag av pappan. Inte misshandel, menade tingsrätten, men nu döms pappan av hovrätten.

Händelsen inträffade i mars förra året. I tingsrätten berättade dottern i ett videoförhör att hon och hennes pappa blivit arga på varandra vid matbordet. När hon gick därifrån kom pappan efter henne, skrek och slog henne i ryggen med öppen hand en eller två gånger. Hon beskriver det som att smärtan gick över på en sekund, men att hon blev rädd.

Pappan framhöll att han inte velat skada sin dotter eller göra så att hon fick ont.

När tingsrätten tog upp ärendet menade man att smärtan varit lindrig och gått över snabbt och att det som hänt inte skulle räknas som misshandel. Men hovrätten gjorde en annan bedömning, även om smärtan var snabbt övergående så var lidandet inte obetydligt. Pappan döms därför att betala böter på 1 500 kronor, och ett skadestånd på 50000 kronor till sin dotter.