Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Döms för vansinneskörning i centrum

En man i 20-årsåldern döms bland annat för grov vårdslöshet i trafik efter en händelse som inträffade i augusti förra året.

Mannen som försökte köra iväg från en polis ska ha kört på trottoarer, gångvägar, gräsmattor och genom en lekpark. Jakten startade när en mopedburen civilpolis misstänkte att den motorcykel 20-åringen satt på var stulen.

Den dömde mannen ska vid ett tillfälle bara ha varit någon meter ifrån en man och en kvinna som var ute och gick med sin barnvagn. Rädd för att motorcyklisten skulle köra på barnvagnen hoppade han framför den. Kort därefter var även en annan person tvungen att kasta sig undan för 20-åringens framfart.   

Jakten slutade när mannen försökte vända på en av broarna och tvärnitade varpå polisen körde in i sidan på motorcykeln. Mannen ska då ha kastat sin hjälm mot polisen och försökt att springa ifrån.

Mannen döms till skyddstillsyn med samhällstjänst. Förutom grov vårdslöshet i trafik har mannen även gjort sig skyldig till olovlig körning och ringa narkotikabrott.