Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Döms för trafikbrott – trots skydd från gud

Mannen erkänner händelsen men nekar till att han har ansvar. Han säger att han har diplomatisk immunitet och personligt skydd från Gud.

Annons

Mannen togs av polisen när han körde bil i maj 2014 utan svenskt körkort och döms av tingsrätten till dagsböter för olovlig körning.

43-åringen som bor i Södertälje erkänner att han gjort sig skyldig till händelsen men menar samtidigt att han inte kan dömas eftersom han har diplomatisk immunitet. Han säger också till tingsrätten att han har ett personligt skydd från Gud.

Eftersom 43-åringen inte lämnat in några handlingar som bevisar hans diplomatiska immunitet trots att domstolen bett om det menar tingsrätten att påståendet inte är trovärdigt och att han kan dömas.

Det utländska körkort, som mannen har fick han köra på i ett år, gäller inte längre i Sverige enligt domen. 43-åringen som är svensk medborgare har varit folkbokförd här sedan 2008 utan att ta ett giltigt svenskt körkort.