Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dömd för dubbelmordet släppt av hovrätten

 
Dubbelmordet i Västergård
Visa alla artiklar

En av de dömda för dubbelmordet i Västergård i januari, har försatts på fri fot av hovrätten innan domen meddelas. Mannen dömdes i tingsrätten till tolv års fängelse för medhjälp till mord.

Två personer, 28 och 31 år gamla, dömdes för morden på det unga paret i Västergård kvällen den 15 januari.

Den mördade mannen hittades i sin bostad med den jämnåriga kvinnan. Den 21-årige mannen och den jämnåriga kvinnan hade båda dödats med stickvapen.

Tingsrätten dömde 28-åringen tillika kvinnans make till livstids fängelse för morden och 31-åringen till tolv års fängelse för medhjälp till mord.

Domen överklagades till Svea hovrätt, som meddelar dom den 11 november. Men redan i fredags 21 oktober beslutade hovrätten att häva häktningen av 31-åringen. Han försattes på fri fot i avvaktan på domen, vilket talar för att hovrätten river upp tingsrättens dom.

Den livstidsdömde 28-åringen sitter dock fortsatt häktad.

28-åringen och kvinnan kom till Sverige i november 2015 men separerade den 3 december. Kvinnan berättade för vänner att 28-åringen vägrade acceptera separationen. Bland annat ska han ha filmat henne via fönstret till bostaden i Södertäje när hon och 21-åringen befann sig i en intim situation - en film han hotade med att sprida till släktingar.

31-åringen sa i polisförhör att han tvingats sitta i en bil utanför lägenheten när 28-åringen och en okänd man gick in på mordnatten och kom ut med blodig kniv.

Under rättegången minns han inte de detaljerna. Framförallt telefonuppkopplingar binder honom till mordplatsen den aktuella tiden.