Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dömd för barnvåldtäkter döms igen

En 28-årig Järnabo som ifjol dömdes till sju års fängelse för flera barnvåldtäkter i Södertälje och Stockholmsområdet, döms nu på nytt.

Mannen fälls i hovrätten för våldtäkt mot barn i ännu ett fall, ett brott som begicks i västsverige sommaren 2013, innan han begick de brott han nu avtjänar sitt sjuåriga fängelsestraff för.

Tingsrätten klassade gärningen som sexuellt utnyttjande av barn och dömer honom till ytterligare sex månaders fängelse.

Målsägaren skulle fylla 13 år, själv påstod den då 25-årige mannen att han var 19 för att öka sina chanser att få träffa henne. Han hävdar även att sexet var ömsesidigt, men flickan har sagt att han tvingade henne till oralsex.

28-åringen har tidigare dömts för flera fall av barnvåldtäkt. Bland annat ska mannen sommaren 2013 ha våldtagit en tolvårig flicka som låg bakbunden på marken i ett skogsparti i Huddinge. Han ska även ha fått henne att utföra oralsex på honom med händerna bundna på ryggen i ett skogsparti vid Södertälje syd.

28-åringen fick kontakt med flickorna på olika chattsidor på internet där han påstod sig vara yngre än han var.

Mannen hävdade till sitt försvar i rätten att han haft svårt att få kontakt med jämnåriga tjejer och att han på grund av dåligt självförtroende sökte kontakt med yngre tjejer, dock inte yngre än 15. Men det senare motsägs av flera chatter där det framgår att han måste ha insett att flickorna var yngre.