Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Domarna har gått i strejk - men inga matcher påverkas än

Strejken bland ishockeydomare har nu brutit ut. Från och med natten till i fredags har cirka 200 domare inom regionsdomarföreningen öst gått ut i strejk. Men enligt hockeyförbundet påverkas inga matcher förrän nästa fredag. 

Som LT tidigare berättat om har regionsdomarförbundet öst hotat med att gå ut i strejk eftersom det inte finns någon trygghet för domarna. Det man vill är att tillsammans med ishockeyförbundet bestämma avtal kring arvode, försäkring och samarbetsform för domarna. Men ishockeyförbundet har bjudit in till möte först nästa torsdag.

- Strejken har brutit ut och vi har blivit inbjudna till samtal nästa torsdag. Vi undrar varför vi inte kan samtala innan dess, men så är det. Förbundet säger att inga matcher påverkas förrän nästa fredag, så vi får helt enkelt se om vi kommer överens nästa torsdag och hittar en lösning. Men jag är tveksam. Vi har inte hittat en lösning på två och ett halvt år. Så risken är stor att matcherna till nästa helg kommer att påverkas tyvärr, säger regionsdomarföreningen öst:s talesperson Freddie Rinderud. 

Han meddelar även att strejken inte kommer att gälla tv-pucken samt en internationell ungdomsturnering.