Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Domarinsatsen i fokus efter Kings tunga seger

Södertälje Kings är på väg mot sitt fjärde raka SM-guld efter måndagens seger i Norrköping. Men reaktionerna efter segern handlade mest om domarinsatsen.

Annons

Norrköpings tränare Adnan Chuk gick till hård attack mot domarna efter finalförlusten på hemmaplan. Främst handlade det om situationen mot slutet där Skyler Bowlin slet bollen ur Joakim Kjellboms händer, vilket slutade med att Kjellbom fick både en osportslig och en teknisk foul.

Borås Tidnings basketbloggare Nick Rajacic (@NickRajacic) konstaterade på Twitter:

"Domarna spelade alldeles för stor roll i slutet. Det här kommer att diskuteras länge."

På sin basketblogg utvecklade han resonemanget:

"Att centern får teknisk är förståeligt, han står i skriker i domarnas ansikte. Men osportsliga foulen som leder till att Kjellbom blir vansinnig förstår jag inte. Det är slutminuten av en SM-final, varför blåser man osportslig när Kjellbom drar i Bowlins arm? LÄGG AV! ... Det fanns ingen anledning att blåsa osportslig där, jag förstår inte domarnas resonemang. Södertälje hade kanske vunnit ändå, men låt spelarna avgöra finalen! Dela inte ut osportsliga och tekniska som om det var ett slagsmål som inträffade."

Även Norrköping fans reagerade starkt på twitter.

Norrköpingssonen Thomas Arnroth (@arnroth), före detta basketreporter på Aftonbladet och nu reporter och spelexpert på Kit, konstaterade:

"Miserabel domarinsats när Norrköping förlorade tredje semin mot Södertälje."

Robin Lager (@lager_r) skrev:

"Södertälje är värdiga vinnare verkligen! Men nivån på gråa grabbarna och särskilt Salle är skrämmande! Blir dom inte granskade."

Meggan (@sandermegfalt):

"Syns så väl att @basketse är kära i Södertälje."

I en kommentar till Basketsverige.se:s artikeln om matchen, konstaterade Leif R Gustafson från Norrköping:

"Igår var det Saulius Racys som ville bestämma och blåsa mest i pipan! Mycket märkliga domslut, mest till Dolphins nackdel, Han har tydligen bestämt sig för att hålla "ett heligt korståg" mot Dolphins, Nu var det dock inte han som gjorde att Dolphins förlorade, Kings var det bättre laget!"

Men det skrevs inte bara om domarna efter matchen. Förre LT-reportern Joakim Ulfvebrand (@JoakimU), numer på Svenska Spel i Visby, bjöd på Twitter på en liten profetia inför fortsättningen av slutspelet.

"Förstår ju att det är lite skämtsamt när Kings ombeds avgöra hemma. En gissning är att Vedran Bosnic inte riktigt tänker så."

Och sin liverapportering på NT.se konstaterade Norrköpings Tidningarnas Christer Andersson att Kings seger inte bara berodde på domarna:

"Fjärde försöket på torsdag. Ännu närmare, men ändå inte. Dolphins gör det bra, men räcker inte till, för att Södertälje är lite bättre i nästan allt."

Och Joakim Kjellbom själv ville inte heller lägga hela skulden på domarna. 

"Vi kommer inte ut på tå och jag känner inte riktigt igen oss och vi gräver ett hål åt oss när vi får minus tio i halvtid", säger han till basketliganherr.se.

Men lite missnöjd var han ändå på det avgörande domslutet:

"Han (Skyler Bowlin, Södertälje) drar i min arm och han vinner boll. Jag stoppar klockan bara, ger han en lätt foul, men domaren ger mig osportslig, det avgör hela matchen", säger Norrköpings stjärna till Aftonbladet.

Och i Folkbladet i Norrköping konstaterade Henrik Jonsson att det till slut ändå var det bästa laget som vann:

"Hur ont det än gjorde för Dolphins att åka på den där foulen i slutet var faktum det att Södertälje vann rättvist. De var lite starkare, lite kyligare och lite bättre."