Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dom i förvaltningsrätten: Inte fel säga nej till folkomröstning om bostäderna vid Hökmossbadet

 
Striden om Hökmossbadet/Älgbostad
Visa alla artiklar

Det var inte fel av kommunfullmäktige att säga nej till en folkomröstning om de planerade bostäderna vid Hökmossbadet. Det har förvaltningsrätten nu slagit fast.

En namninsamling med närmare 800 underskrifter önskade att området Älgbostad intill Hökmossbadet i Nykvarn lämnas obebyggt. I september 2016 sade kommunfullmäktige i Nykvarn nej till namninsamlingens krav på en folkomröstning i frågan – ett beslut som initiativtagaren Leonardo Horvat överklagade.

Läs mer: Målet: Tvinga fram en folkomröstning

Nu har förvaltningsrätten kommit fram till att politikernas beslut var riktigt. Leonardo Horvat har inte visat att beslutet strider mot lag, skriver rätten.

De flesta fullmäktigepolitikerna ansåg att texten på namnlistan var för luddig. Insamlingen uppfyllde heller inte alla formkrav.

Läs mer: Här är Nybos förslag på nya bostäder vid Yngern

Under det aktuella mötet lade Socialdemokraterna fram ett eget förslag om en folkomröstning i samband med valet 2018 – eftersom Nykvarnsborna har visat ett så stort engagemang i frågan. Detta förslag röstades ner med knapp marginal.

Det är kommunala Nykvarnsbostäder (Nybo) som vill bygga ett 70-tal bostäder på marken vid sjön Yngern.

Läs mer: Knappt nej till folkomröstning

Ladda ner LT:s nyhetsapp gratis till din Iphone här eller till din Android här!

Mathias Jonsson 08-550 921 45 [email protected]