Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dokumentärfilm om skärgårdslivet – visas till minne av Södertäljefotograf

På måndag den 5 mars visas dokumentärfilmen ”Snön är alltid vit på Landsort” till förmån för Cacerfonden och till minne av Södertäljefotografen Jan ”Fisken” Forsell.

En gång i månaden under ett års tid med start sommaren 2000 reste Södertäljefilmarna Pia Johansson och kollegan Jan "Fisken" Forsell ut till ön Landsort för att ett par dagar åt gången följa skärgårdsparet Roland och Ingrid Sjöblom-Persson.

Resultatet blev dokumentärfilmen ”Snön är alltid vit på Landsort” där tittarna får följa vardagslivet på ön och kontrasterna både i det dagliga livet och i naturen när årstiderna skiftar. Filmen visades i SVT sommaren 2006.

Läs även: Filmad fjällvind blåste in i Kaliforniska hjärtan

Måndag den 5 mars visas filmen på Estrad Bio i Södertälje Stadshus klockan 18.30 och inleds av Pia Johansson.

Filmaren och Södertäljefotografen Jan "Fisken" Forsell avled i cancer i början av december 2017. Han blev 62 år. Filmen visas till minne av honom och till förmån för Cancerfonden. Biljetterna kostar 120 kronor styck.