Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Döde i bilbranden hade blivit knivhotad

33-åringen som i maj hittades död i en utbränd bil i Fornhöjden blev misshandlad och hotad med kniv i våras. Polisen vill inte kommentera om de ser något samband med mordutredningen.

Tidigare i juli bekräftade polisens utredare att de vet vad 33-åringen dog av. Men om han dog i branden eller om något annat orsakat dödsfallet har de inte gått ut med.

– Vi kan inte säga något om det just nu. Det vill vi nog inte förrän i slutskedet eftersom vi fortfarande utreder hur det hela gått till, säger gruppchefen Anna Nilsson.

På grund av semestern går utredningen på lågvarv. Polisen har inget nytt att berätta om eventuella spår eller misstänkta.

LT kan dock berätta att 33-åringen i Enskede i februari blev slagen i huvudet med en tung väska och knivhotad på sitt jobb som tidningsbud. Gärningsmannen var en narkotikapåverkad 35-åring som ertappades i 33-åringens bil. 35-åringen dömdes i april till åtta månaders fängelse för misshandel och olaga hot. 33-åringen tilldömdes ett skadestånd på 21 315 kronor. Men när hovrätten fastställde domen i juni var han död.

Polisen vill inte kommentera om man ser ett samband mellan det fallet och den aktuella mordutredningen.

– Skulle det ha betydelse så kommer det fram vid en eventuell rättegång, säger Anna Nilsson.