Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Djurens parti tar djurens parti

 
Val 2014
Visa alla artiklar

 "Vår styrka är passionen", säger partiledaren för Djurens parti Elin Päivikki Pöllänen som vill in i både kommun och riksdag.

Holländska Partij voor De Dieren skrev historia när de som första parti med djurens rätt i fokus tog sig in i parlamentet 2006.

Nu vill den svenska motsvarigheten Djurens parti upprepa den framgången.

– Djuren är ingen liten fråga. Vi ser ett enormt djurplågeri som varken är bra för djuren, miljön eller oss själva. Vi vill vara en del av en förändringsprocess, säger partiledaren Elin Päivikki Pöllänen.

Djurens parti vill att politiken inte enbart ska sätta människan i centrum. I stället vill de skapa ett cirkeltänk. Människan ska ta hänsyn till djurens existens och behov när vi planerar vår egen existens.

– Det tänket finns inte i Sverige i dag. Vi vill vidga vyerna. I Holland har det blivit en självklarhet.

Djurens parti ställde upp i Europaparlamentet med målet att visa att de fanns som politiskt alternativ.

Inför höstens val, där de i Södertälje kandiderar genom Maria Rickardsdotter, fortsätter arbetet med att accepteras som parti.

– Det är svårt att forma politiken samtidigt som man organiseras. Men vi vill in någonstans. Styrkan hos oss är vårt engagemang och passion, säger Elin Päivikki Pöllänen.