Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Självmål gav Assyriska oavgjort mot Hammarby: "Ett steg i rätt riktning"

Assyriska tappade ledningen – men kunde replikera och fick med sig ett oavgjort resultat hemma mot Hammarby på söndagen. Ett fall framåt efter storförlusten mot BP senast, enligt assisterande tränaren Magnus Österberg.

Annons

Simon Strand, Assyriska, i träningsmatchen mot Hammarby.

En hörna dryga minuten in i tilläggstiden gav Assyriska chansen – och hemmalaget fick god hjälp av Hammarby att kvittera. Ett självmål ordnade slutresultatet 2–2 i träningsmatchen på Södertälje fotbollsarena.

– Vi gör en bättre match än förra veckan. Första halvlek är bra som helhet. Det är längre tid vi gör rätt saker och vi gör de saker vi ska göra på ett bättre sätt. Det var ett steg i rätt riktning, säger Assyriskas assisterande tränare Magnus Österberg.

Assyriska spelade med en 1–0-ledning i nära 20 minuter. Efter en spelmässigt jämn första halvlek – där Hammarby ändå hade flest och farligast chanser – tog hemmalaget över mer av spelet i andra halvlek. Och med drygt 20 minuter kvar kom utdelningen.

Simon Strand vann bollen högt upp på sin vänsterkant, vandrade in i straffområdet och satte 1–0 med ett överraskande, lågt skott.

– Simon Strand är ju bra. Han är en spelare som sticker ut och gör många bra saker, både defensivt och offensivt, säger Magnus Österberg.

Men ledningen höll inte. Hammarby vände på matchen på två minuter. I 88:e minuten kvitterade Romulo – sedan målvakten Elias Hadaya blivit liggande efter en närkamp – och bara minuten senare stötte Pa Dibba in ett inlägg fram till 1–2.

Trots dubbelsmällen orkade Assyriska vaska fram en sista hörna, där man forcerade in kvitteringen.

Mer läsning

Annons