Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ditt Södertälje kan få fördubbla utgivningen

Tio nummer i stället för fem av ”Ditt Södertälje” under 2010. Det är vad kommundirektören Ulla-Marie Hellenberg föreslår att politikerna satsar en miljon kronor extra på. För att stärka kommunikationen medmedborgarna.

Kommunen har två egna

kanaler för kommunikation med medborgarna: Medborgartidningen ”Ditt Södertälje” som skickas ut till kommunens 40000 hushåll. Plus webbplatsen, med 40000 unika besökare i månaden.

Den ökar med 25 procent per år.

– Det är bra siffror för en kommun av vår storlek, säger informationschefen Mattias Johansson.

intensifiera. Men året 2010 vill man intensifiera kommunikationen ut mot medborgarna. Det finns många så kallade trygghetsskapande åtgärder att informera om. Exempelvis volontärsverksamheter, medborgardag i mars, pensionerade lärare som rycker in som senior-pedagoger med mera

Kommunen vill också använda året för att profilera sig som ”Sveriges internationella huvudstad”.

– Vi har ett ökat behov av att nå ut till medborgarna , berätta om vad som görs för att göra Södertälje till en bättre kommun. Och att synliggöra vad som faktiskt görs. Blir det ja från kommunstyrelsen hoppas vi ha ett nytt nummer ute i slutet av februari, säger Mattias Johansson.