Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Din version är svår att begripa, Kerimo

Yilmaz Kerimo (S), din inställning till att det sätt som ni hanterat försäljningen av Brandalsund på lång sikt skulle vara det bästa för medborgarna är svår att förstå (LT, 24 augusti).

Du säger att ert övergripande uppdrag är att verka för en hållbar samhällsutveckling. Vilket ansvar tog ni när ni köpte Brandalsund för 94 miljoner kronor utan att kontrollera att översiktsplanen inte tillät bostäder och där stadsbyggnadskontoret i ett tidigt stadium hade hård kritik likaså från miljöhåll?

Bolaget gick med förlust från 2010 till 2013 med 9 456 000 kronor – detta i ett bolag som inte ens kom i gång. Sedan säljer ni marken för 132 miljoner, trots att ni har kunnat få 140,5 miljoner. Om det är att ta ansvar för medborgarnas pengar och att det långsiktigt gagnar medborgarna har jag svårt att förstå.

Kommunen behöver få in varenda krona och betala av den stora skuld vi medborgare har. Boel Godner, kommunstyrelseordförande, tycker inte man ska döma ut någon plan för området, och inte att förslaget om bostadsområde är avskrivet. Hon vill att man utreder vad som är bäst att göra med marken. Med det svaret av kommunstyrelsens ordförande, kan man ställa sig frågan: Var finns långsiktigheten i kommunens tänkande?

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel