Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Din röst är viktig – gå och rösta

När mina föräldrar, på 1970-talet, kom till Sverige hade de aldrig röstat i ett val tidigare. De visste inte hur det gick till. De röstade aldrig – inte förrän vid förra valet då min syster tvingade dem till vallokalerna. De tänkte att deras röst inte skulle göra skillnad, det skulle varken ändra eller förbättra något.

I Södertälje är det många som tänker som mina föräldrar. Men hur hade det sett ut om alla tänkte så? Vi har en fantastisk demokrati i dag som många tar för given. Om inte varje person drar sitt strå till stacken och gör sin medborgerliga plikt genom att gå och rösta är vår demokrati i fara.

Det gäller även dig som är ung. Du behövs nu för att vår demokrati ska förbli en demokrati i framtiden. Alla ungdomar har något de inte tycker fungerar i samhället – och de flesta problemen kan lösas politiskt. Om man vill ha fler lekplatser, fler papperskorgar, bättre skolor, ja i princip vad som helst, så är det beroende av politiska beslut. Se därför till att själva bli aktiva i ett ungdomsförbund och lyft upp era hjärtefrågor, det som är viktigast för er.

Om några år kan du vara med och bestämma i Södertälje. Men så länge du bara sitter hemma, på soffan, med förhoppning om att allt ändras till det bättre automatiskt kommer din framtid att bestämmas av andra.

Gör som jag, gå och rösta. Jag röstar på Socialdemokraterna för att jag vill bestämma över min egen framtid och för att rasisterna inte ska få politiskt inflytande.

Sarkis Khatchadourian

ordförande SSU Södertälje, kommunfullmäktigekandidat för Socialdemokraterna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare