Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dieselläckage efter olycka mellan två lastbilar på E20 – långa köer till följd

En trafikolycka ska ha skett på E20 innan Nykvarnsavfarten i riktning mot Södertälje. Det uppstod långa köer på vägen efter att ett dieselläckage behövde saneras.

Larmet inkom 06.24. Det fanns inledningsvis uppgifter om att en personbil skulle ha krockat i höga hastigheter med en lastbil. Det visade sig senare handla om en krock mellan mindre två lastbilar.

– Vi är på plats där. Det är två lastbilar som har stött ihop. Det verkar inte vara några personskador med däremot ett läckage av diesel på ungefär 150 meter. Det är långa köer, berättade Lars-Åke Stevelind vid räddningstjänsten strax efter klockan 07.

Vid 09.40 berättade räddningstjänsten att man lämnat platsen och att ärendet är överlämnat till Trafikverket som ska sanera dieselläckaget på vägen.

Trafikverket meddelade vid 12-tiden att alla körfällt var öppna för trafik igen. De två bilarna står kvar vid vägkanten och det är oklart när de kan bärgas från platsen.

Platsen baseras på initiala uppgifter.