Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Detaljplanen för lyxboendet antogs – nu överklagas det: "Passar inte in i den etablerade villabebyggelsen"

Tidigare i somras antog samhällsbyggnadsnämnden detaljplanen för Bovieran i Brunnsäng. Nu har det dock överklagats av boende i området.

Bovieran, ett 55+-boende, var tänkt att börja byggas senare i år med en tänkt inflyttning under 2018. I mitten av juni klubbades ärendet igenom hos samhällsbyggnadsnämnden men har nu överklagats.

De två boende som överklagat ärendet skriver att de kom med synpunkter på detaljplanen i oktober förra året men att de inte ansett att nämnden lyssnat på dem och de därför känt sig tvungna att komma med en överklagan.

Läs också: Detaljplanen för Bovieran antagen – lyxiga 55+-boendet i Brunnsäng blir verklighet

De skriver att "byggnaden blir mycket dominant och inte passar in i den etablerade villabebyggelsen" samt att den parkering som skulle anläggas i anslutning till boendet skulle ta upp värdefullt grönområde i anspråk. Till det anser paret att det nuvarande boendet även skulle påverkas i form av ökad biltrafik och att de därför känner oro för sina barn och närmiljön.

Läs också: 48 lägenheter och sommar året om

Läs också: Bovieran allt närmare bli verklighet – då kan det börja byggas