Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det våras för spårbilen

Nu har  spårbilen hamnat i centrum. Först kom en rapport från Miljöpartiet och sedan öppnades en utställning på KTH.

Rapporten visar att andelen kollektivresor i Stockholms län minskar och därför hoppas miljöpartiet i länet att spårbilar skulle kunna vända trenden.

– De är mer flexibla och billigare att bygga och kan tillgodose de växande behoven av lokala resor mellan kommunerna, säger oppositionslandstingsrådet i landstinget och Södertäljebon Raymond Wigg (MP) i ett pressmeddelande.

Samtidigt kan nu länsinvånarna studera frågan på nära håll. Det är KTH på Valhallavägen i Stockholm som öppnat en spårbilsutställning som är öppen från och med i dag till och med söndag mellan 10 och 17.

En station med spårbil finns på plats och där kan man studera Via Academias spårbilssystem för Vetenskapsstaden – med sträckan KTH-Universitetet-Karolinska Institutet- Albano och Lappkärret – som ska konkurrera med Södertälje om att få starta den första spårtaxibanan.