Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Det stinker avlopp"

Den kommer och går. Stanken på Soldalaskolan.
Men nu tror Telge fastigheter att de kan ha hittat felet.

I höstas började sexåriga Yvonne i en förskoleklass i Soldalaskolan. Men efter en tid kände hon och hennes mamma Hanan Abu Eid att det luktade illa.

– Det stank avlopp. Framför allt kring stora ingången och vägen in till lokalerna där barnen byter om. Det luktade verkligen illa, säger Hanan Abu Eid.

Hon påpekade detta för ansvariga på skolan.

– Vi fick klart för oss att skolan haft problemet under flera år, men inte kunnat hitta vad som är fel. Det känns inte alls bra att barnen ska behöva vistas i sån stank, säger Hanan Abu Eid.

Hon och andra föräldrar har tagit upp frågan med skolledning och skolstyrelse vid flera tillfällen.

– Jag tycker det är så tråkigt att man inte kunnat åtgärda det här ännu. Vi är ju annars så jättenöjda med skolan – den är Södertäljes bästa. Jättebra lärare, bra ledning och bra verksamhet, säger Hanan Abu Eid.

Men problemet med lukten är inte konstant.

– Nej, lukten kommer och går. För ett halvår sedan var den borta, men i mitten av januari var den tillbaka igen. Då luktade det vid entrén på baksidan. Vi har också pekat på det här problemet ett flertal gånger sedan skolans start för tre år sedan, säger Kerstin Björkling, rektor på Soldalaskolan.

Fastighetsägare är Telge fastigheter.

– Vi har under åren haft flera konsulter inne för att söka efter felet. Men det

har tagit tid att lokalisera, berättar Taina Sunnarborg, projektchef på Telge fastigheter.

Men nu tror hon och konsultföretaget att de funnit en lösning på problemet.

– Vi tror att avloppslukten kommer från fettavskiljaren och nu har Telge fastigheter beslutat att byta ut den, berättar Taina Sunnarborg.

Läs mer i onsdagens pappers-LT.