Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det saknas kvinnor i Södertäljes styrelserum – men fler utbildar sig ditåt

Bara 18 procent av vd-posterna i landets aktiebolag innehas av en kvinna. Men fler kvinnor söker sig nu till styrelseutbildningar.

På kommunnivå varierar andelen kvinnor som har en vd-post från 37 procent ner till noll, visar öppen data från Bolagsverket som Nyhetsbyrån Siren har bearbetat.– Jag känner igen den här bilden. Det ligger i linje med övrig statistik. Tittar man på verkställande direktörer i börsföretag så är könsfördelningen ännu lite skevare, säger Klara Regnö, forskare inom genus, organisation och ledning vid Mälardalens högskola till Nyhetsbyrån Siren.

I Södertälje jobbar 134 kvinnor och 710 män som vd i ett aktiebolag. Det motsvarar en fördelning på 16 procent kvinnor och 84 procent män. I Nykvarn jobbar 19 kvinnor som vd i ett aktiebolag och 79 män. Det motsvarar en fördelning på 19 procent kvinnor och 81 procent män.

Bara i två kommuner i landet, Åsele och Danderyd, var andelen kvinnor på vd-poster över 30 procent.– Ur ett samhällsperspektiv har vi ett jämställdhetspolitiskt mål som säger att kvinnor och män ska ha samma möjlighet att forma samhället och sina egna liv, det vill säga att vi ska ha samma tillgång till makt. Den ekonomiska makten, att styra samhället och ha inflytande över näringslivet, är en viktig del i det. Ur det perspektivet är det ett problem att kvinnor inte har samma möjligheter till det, säger Klara Regnö.

Utbildningsportalen utbildning.se ser samtidigt att en förändring mot en mer jämställd arbetsmarknad kan vara på gång. Förra året var nästan hälften (47 procent) av de sökande till styrelse- och företagsledningsutbildningar kvinnor, skriver utbildning.se i ett pressmeddelande.