Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Det räcker som det är”

 
Striden om Hökmossbadet/Älgbostad
Visa alla artiklar

Många har åsikter om planerna på bostäder runt Hökmossbadet i Nykvarn.
– Jag är van vid stora städer och ser värdet av att inte bygga för mycket, säger Souad Zetterberg.

Det ska byggas nya bostäder nära Hökmossbadet, frågan är hur många och hur nära.

Souad och Tommy Zetterberg är på väg till gungorna med ettåriga dottern Emely. Familjen bor några minuter bort och promenerar ofta i området vid sjön Yngern.

– Jag tycker att det är räcker som det är i dag. Man behöver inte bygga närmare vattnet än man redan har gjort. Det finns andra ställen att bygga på, säger Tommy Zetterberg.

– Det ska vara öppet runt stranden. Den ska inte kännas inklämd. Det här är ett av de finaste områdena i Nykvarn, säger Souad Zetterberg.

LT pratar också med några Nykvarnsbor i centrum.

– Det där låter jättebra. Det blir fint med bostäder vid vattnet. Badet är så stort ändå, det räcker till alla, säger en dam som dock inte vill ha sitt namn i tidningen.

Lenita Karlsson är mer tveksam. Hon tror att läget gör att bostäderna blir dyra.

– Det känns som om de kommer för nära badet. Bygg där folk har råd att bo i stället, säger hon.

Alice Carlsson, gymnastikföreningens 87-åriga eldsjäl, har jobbat på badet för föreningens räkning i över 50 år.

– Se möjligheten att öka ut badet – halva Södertälje åker ju hit på sommaren. Man får inte ta för mycket plats till bostäder, säger hon.

I LT i fredags protesterade folkpartisten Lars-Erik Aili mot det i och för sig mycket preliminära förslaget om bostäder strax ovanför badet, bara 40 meter från sjön Yngern. Kommunalrådet Bob Wållberg (NP) tyckte att det var olyckligt att det tidiga förslaget hade kommit ut i offentligheten.

– Det här är långt ifrån den lösning vi vill ha, sade han utan att vilja precisera hur långt ifrån stranden han vill ha de nya bostäderna.

För ett antal år sedan köpte Nykvarns kommun området Älgbostad med syftet att utveckla Hökmossbadet. Genom att sälja mark kan kommunen, säger Bob Wållberg, få pengarna tillbaka och kanske en summa över att satsa på badet.

Mathias Jonsson [email protected]