Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det ljusnar på skadefronten för Assyriska

Senast högermittfältare mot Frej Täby, på fredagsträningen mittmitt. Var Assyriskas ytterback Simon Strand spelar i morgon mot Örgryte?– Det vet jag faktiskt inte.

Assyriskas skadeläge har ljusnat något. På fredagsträningen var Alex Pereira tillbaka i spel från skada, och det såg ganska bra ut för veteranen.

– Det brukar alltid se ut så där första träningen, att man är väldigt sugen. Nu tränar vi i morgon (läs: på lördag) också, sen får vi se, säger Assyriskatränaren Tor-Arne Fredheim.

På andra sidan planen, i det blå laget, sprang Simon Strand på sin naturliga position som vänsterback. Men det dröjde inte länge innan nyförvärvet fick slita av sig den blå västen och byta till en gul – och en plats som mittmitt.

– Jag får hoppa runt lite och hjälpa till där det behövs. Jag spelade där en match i Svenska cupen. Han (Tor-Arne Fredheim) tyckte att jag gjorde det helt okej, så det är väl en plats jag konkurrerar om också när det behövs, säger Simon Strand, som var en av få spelare som lyckades med att få bollen i nät under spel tio mot nio.

– Riktigt fint mål. På träningarna händer det lite då och då att jag får dit den, säger Strand.

Du gillar det offensiva spelet, även som back?

– Jag är väl den offensiva typen, men det är defensiven som kommer i första hand. Men det är ju alltid roligt att ha boll.

22-åringen, som närmast kommer från spel i division ett-klubben Huddinge IF, skrev i februari på ett treårskontrakt med Assyriska – då med förhoppningen att ta en startplats.

Sedan dess har Simon Strand varit ordinarie i samtliga av Assyriskas tävlingsmatcher under säsongen.

– Jag har väl fått den bästa start man kan få. Egentligen har jag bara gjort mitt, och tränaren har gillat det. Då får man spela. Sen har vi haft mycket skador som öppnat upp för mig, så det är bara att ta chansen när man

får den, säger Strand.

Hur har omställningen från division ett varit?

– Tempot i sig... Jag tycker att jag kontrollerar det bra. Jag känner att jag haft det

i mig sen tidigare. Sen har man ju haft en försäsong på sig att träna in sig.

På söndagen väntar spel hemma mot Örgryte, men var numera allround-spelaren Simon Strand spelar är oklart.

– Det vet jag faktiskt inte. Det beror på hur det ser ut på söndag.

Örgryte kommer till Fotbollsarenan med en poäng på två matcher, men Fredheim tycker att nykomlingen hittills sett starka ut.

– Jag har ganska bra koll på dem. Det är ett duktigt lag, som har haft otur i båda matcherna men ändå fått med sig en poäng. Ljungskile borta är inte lätt. Och senast mot Ängelholm var de värda alla tre. Så de är revanschlystna och vill ju komma och ta poäng, det är jag helt övertygad om.

Avspark omgång 3

Vad? Assyriska–Örgryte, omgång 3 i superettan.

Var? Fotbollsarenan, söndag 16.00.

TV? Sänds av C More.

Läget i Assyriska: Mittbacken Linus Malmborg sammanfattade det väl: ”Det har gått upp och ner”. Assyriska vann premiären, men förlorade sedan mot Frej. Saknar dessutom Soo Yong Yoon, George Makdessi, Kenny Pavey och Gabriel Valongo da Silva är inte spelklar. Oklart kring läget med Alex Pereira.