Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det kontantlösa samhället ställer krav

Jag håller med om insändaren, Låt Södertälje bli en frizon för kontantbetalning att vi behöver kontanter även i det ”kontantlösa samhället”.

Anmäl text- och faktafel

Om du vill vara med i det kontantlösa/digitala samhället så krävs det kontokort, mobiltelefon och dator. Du blir alltså utanför samhället om du inte har eller kan dessa hjälpmedel. Dessutom påverkas säkerheten om man är beroende av att elen fungerar. Det måste fungera hos leverantören även om elen är utslagen.

Du kan inte parkera bilen om du är beroende av kontokort eller mobiltelefon

Om du till exempel är sjuk och du är beroende av sjukhusets hjälpmedel och inte kan använda dem som är beroende av el – då blir du utsatt. Du kan inte parkera bilen om du är beroende av kontokort eller mobiltelefon, det blir besvärligt att spara pengar på banken då banken inte tar emot kontanter, du kan inte åka buss eller pendeltåg om du inte har ett accesskort, en del affärer tar inte emot kontanter på grund av rånrisk.

Varför fick vi nya kontanter när vi går in i det kontantlösa samhället?

Det blir alltså dyrt/osäkert för dig som vill vara med i det kontantlösa samhället om du inte har eller kan digitala hjälpmedel.

Stig Holmberg

Seniornet Södertälje

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare