Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det här hände när du sov

Här är nattens nyheter i korthet.

Annons

Blåljus: Valborgsfirandet har varit lugnt i Södertälje med omnejd, rapporterar polisen.

Sport: Toronto Maple Leafs vann lottdragningen och får nu välja spelare först i NHL-draften den 24 juni. Laget förväntas välja den amerikanska forwarden Auston Matthews, Zürich, enligt nyhetsbyrån Reuters.

Inrikes: En person omkom efter det att ha blivit påkörd av en personbil i Storvik i Sandvikens kommun. Personen som körde bilen larmade SOS efter olyckan, uppger Paul Edenström, vakthavande befäl vid Gävleborgspolisen.

Utrikes: Allt fler albinos i Malawi angrips för sina kroppsdelars skull och nu varnar FN för att det finns risk att de "totalt utrotas". Enligt FN finns det omkring 10 000 personer med albinism i det södra afrikanska landet, rapporterar mediebolaget CNN.

Kollektivtrafiken: "Söndag 1 maj anordnas flera demonstrationståg som påverkar busstrafiken i innerstaden cirka klockan 10.30–17.15. Mycket folk kommer att vara i rörelse den här dagen och det är viktigt att ta till extra marginal till din resa", skriver SL.

Väder: första maj bjuder på bhegaliga 13 grader och uppehåll. Läs mer här