Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det här hände när du sov

Här är nattens nyheter i korthet.

Annons

Blåljus: Valborgsfirandet har varit lugnt i Södertälje med omnejd, rapporterar polisen.

Sport: Toronto Maple Leafs vann lottdragningen och får nu välja spelare först i NHL-draften den 24 juni. Laget förväntas välja den amerikanska forwarden Auston Matthews, Zürich, enligt nyhetsbyrån Reuters.

Inrikes: En person omkom efter det att ha blivit påkörd av en personbil i Storvik i Sandvikens kommun. Personen som körde bilen larmade SOS efter olyckan, uppger Paul Edenström, vakthavande befäl vid Gävleborgspolisen.

Utrikes: Allt fler albinos i Malawi angrips för sina kroppsdelars skull och nu varnar FN för att det finns risk att de "totalt utrotas". Enligt FN finns det omkring 10 000 personer med albinism i det södra afrikanska landet, rapporterar mediebolaget CNN.

Kollektivtrafiken: "Söndag 1 maj anordnas flera demonstrationståg som påverkar busstrafiken i innerstaden cirka klockan 10.30–17.15. Mycket folk kommer att vara i rörelse den här dagen och det är viktigt att ta till extra marginal till din resa", skriver SL.

Väder: första maj bjuder på bhegaliga 13 grader och uppehåll. Läs mer här