Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Det går fortfarande att ta sig upp till SHL”

Hockeyallsvenskan siktar på att öka intresset för ligan – och att klubbarna ska kunna få mer pengar från centrala avtal. – Avståndet mellan ligorna har inte ökat men inte heller minskat, säger vd Stephan Guiance.

Skillnaderna är fortfarande stora ekonomiskt mellan SHL och hockeyallsvenskan. Ligans vd Stephan Guiance hävdar dock att avståndet mellan ligorna inte ökar, som vissa vill göra gällande.

– Avståndet har inte ökat men inte heller minskat. Men visst finns det klubbar som har det tufft ekonomiskt. Men det går fortfarande att ta sig upp till SHL. Det visade inte minst Leksand förra säsongen, säger Stephan Guiance.

Han lyfter fram att ligans omsättning har ökat 3 300 procent sedan ligan bildade aktiebolag 2 007.

– Över åren har utbetalningarna till klubbarna ökat. Men det är ändå på en låg nivå jämfört med SHL, säger Stephan Guiance, som givetvis vill att klubbarna ska få mer än 1,5 miljoner som de får i dag från ligans avtal.

– Vi gör det bästa vi kan. På sikt vill vi fördela mer pengar till klubbarna, stärka ligans varumärke och få fler besökare på våra matcher. Allt vi gör handlar om att nå de målen.

Han menar att det faktum att flera klubbar har ekonomiska problem är en fråga större än hockeyallsvenskan.

– Det handlar inte om hockeyallsvenskan utan snarare om hur svensk hockey mår, säger Guiance.