Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det finns ett EU-kritiskt alternativ

E-R Ericsson framhåller i ett inlägg den 25 februari – fullt riktigt – att ”Sverige behöver ett EU-kritiskt alternativ”.
Sanningen är att samtliga riksdagspartier i dag fullt ut accepterar den Europeiska unionen (EU).

Inför möjligheten av ett inträde i en rödgrön regering har de tidigare så kritiska partierna (V) och (MP) slängt sina tidigare reserv-ationer på sophögen.

Det finns i svensk politik i dag följaktligen endast ett genuint EU-skeptiskt/kritiskt parti, och det stavas Sverigedemokraterna.

Som alltså inte, med E-R Ericssons ord, ”accepterar tyst att EU bestämmer över maten i våra skolmatsalar, antalet träd i svenska beteshagar, utseendet på våra lekplatser, vattnet i våra badsjöar...”.

I en tid när allt fler beslut om gamla Sverige flyttas över till Bryssel och Strasbourg försvarar SD lika envist som självklart de svenska medborgarnas rätt att besluta om sina egna angelägenheter. EU kan och bör i bästa fall fungera som ett mellanfolkligt samarbetsorgan.

Men EU som överstatlig superbyråkrati – nej tack!

SD Södertälje

Tommy Hansson

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel