Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det finns en lösning för brokaoset

Det är katastrof för både genomfartstrafiken och framför allt för lokaltrafiken i Södertälje i nuläget. Tänk bara när semestrarna är slut.

Nu när det är oklart när motorvägsbron kan bli reparerad finns det bara en lösning. Det ligger en reservbro i ett magasin vid Viksberg. Det är den bro som köptes in när förra katastrofen var. Ta ner den havererade bron och montera upp reservbron! Sedan har Trafikverket gott om tid att reparera den havererade bron. Fattar inte varför man inte har löst problemet på detta sättet.

Det verkar vara en handlingsförlamning och det är en oförskämdhet mot oss medborgare att inte lösa problemet. Jag råkade vara inblandad i skeppningen av reservbron i början av 90-talet och vet att den fungerar. Sjöfarten som behöver motorvägsöppning kommer dock inte igenom med reservbron. Men det funkar ju inte nu heller med den trasiga bron.

När bron är reparerad återstår att lösa problemet långsiktigt. Och det är med en ny E4-bro och låta E20 gå på den nuvarande.

Sen är det otroligt att man inte snabbt avslutade arbetet med reparation av ”Turingebron” så att trafiken kommer igång. Den kostnad som kan uppkomma genom kompensation till nuvarande entreprenör är en en struntsak i jämförelse med vad det kostar att trafiken står stilla. Södertälje är i nuläget en delad stad. Antingen är man på östra sidan eller på västra sidan. Man undviker att ta sig över kanalen för det tar timmar.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel