Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det finns en enda sak som skrämmer mig

Kriget i Syrien och terrorgruppen Islamiska staten/Daeshs härjningar har pågått under fem år och under dessa år har folk flytt från sina hemländer, lämnat sina familjer och börjat nya liv i nya länder där de blivit både välkomnade och hatade.

Hatet kommer från folk som blandar ihop islam och terrorism samt diskriminerar dessa muslimska familjer som kämpar för att klara av rädslan som är inplanterad i dem och de horribla minnena.

Först vill jag fråga er, beskyller vi tyskarna för vad Hitler gjorde? Beskyller vi kristna för KKK? Varför lägger vi då skulden på muslimer?

Islam och diverse religioner avspeglar en bild av själva individen – är du våldsam, blir din religion våldsam.

Statistik från Europol visar att endast två procent av dåden i Europa har varit religiöst motiverade.

Vi behöver hjälp av muslimerna för att kunna slå ner IS/Daesh och dess uråldriga idéer samt återfå en tryggare värld.

För det andra är det kurder som krigar mot IS/Daesh i Mellanöstern, muslimer som vill skydda sina familjer och ge deras barn rätten till sin barndom.

BBC visar i artikeln ”Are most victims of terrorism Muslim?” att de flesta attentaten sker i islamiska länder.

När vi attackerar redan skadade länder försämrar vi situationen för befolkningen och sprider okunskap och på så sätt – terrorism.

Folk påstår att det är endast muslimer som utför ett brott för religionens skull.

Jag förstår totalt deras synsätt, men ett annat adekvat perspektiv är att det finns 1,6 miljarder muslimer samtidigt som terrorgrupperna totalt inte utgör mer än cirka 200 000 anhängare, vilket skribenten James F. McGrath visar i religionshemsidan Patheos.

Det är en droppe i havet.

Avslutningsvis vill jag informera er om att det är vi som nu mördar, vi dödar muslimska barns framtid och deras drömmar. De begär en rätt till skolgång och barndom men det enda vi erbjuder dem är hat och besvikelse.

Jag har sett många läskiga saker i mitt liv, jag har sett bomber, jag har sett döda kroppar och jag har sett vapen men det enda som skrämmer mig är, ignoransen.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel