Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det finns andra skäl att bojkotta Saltå kvarn

Saltå kvarn har vuxit fram ur den biodynamiska rörelsen och har i många år varit ett flaggskepp som gjort det möjligt att sälja spannmål med mera från biodynamiska gårdar som just biodynamiska livsmedel.

Saltå kvarns framgångar byggde till stor del på intresset och behovet av biodynamiska livsmedel och har fått sin image och goda rykte tack vare dessa livsmedel av hög kvalitet.

Men de senaste åren har inriktningen ändrats utan att konsumenterna riktigt har märkt det – nu är det bara ekologiska spannmålsprodukter i Saltås sortiment.

Utsidan av påsarna är sig lika med en logo känd som garant för biodynamisk kvalitet, men de bio- dynamiska bönderna kan inte längre sälja sina produkter genom Saltå kvarn så att det blir tydligt för konsumenterna att de är biodynamiskt odlade.

Vilket svek!

Och Saltå kvarns vd Johan Ununger tvår sina händer – vill inte ta i det biodynamiska, vill inte förklara att vetenskapliga försök kan visa på bättre jordkvalitet och starkare växter genom användning av de biodynamiska åtgärderna, att just detta är att odla för framtiden.

Jag kommer att fortsätta bojkotta Saltå kvarn tills det återigen finns bio-dynamiska spannmålsprodukter i deras sortiment!

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel