Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det desperata motståndet mot familjen

LT:s politiske redaktör Tomas Karlsson (29 februari) är den senaste i raden av politiskt korrekta kommentatorer som gör sig till tolk för det desperata motstånd mot den traditionella familjen som grasserar över så gott som hela det politiska spektret.

Karlsson tar således i en ledare ställning för att ensamstående kvinnor ska tillåtas bli mödrar genom artificiell insemination där sperman hämtats från en anonym donator.

I syfte att uppbåda stöd för sin åsikt förklarar Karlsson rubrikvis att ”Ensamstående kvinnor ska få bli mammor”.

Fast det var inte bara det frågan gällde. Frågan gällde mödrablivande genom artificiell insemination och då blir saken naturligtvis inte riktigt lika självklar. Mycket långt därifrån, faktiskt.

Karlsson och hans meningsfränder tycks helt ha missat, att många av dagens sociala och andra missförhållanden bottnar i den traditionella familjens fortgående nedbrytning. I stället hävdas en extrem individualism där samhällets viktigaste grundsten inte blir familjen utan den isolerade individen med alla dess partikulära krav. Barnets rätt till två föräldrar tas det över huvud taget ingen hänsyn till, och att en avgörande faktor bakom problemen med ungdomsgäng som med urskillningslöst våld och skadegörelse sprider terror i våra urbana ghetton är de frånvarande fäderna glöms så lätt bort.

För Tomas Karlsson et consortes verkar problemet inte existera i sinnevärlden. I stället tas närmast för givet att ensamstående kvinnor som inte ens orkar med ansträngningen att skaffa barn på vanligt sätt per automatik blir något slags idealmorsor.

I en sak har Tomas Karlsson emellertid rätt: SD och KD är de enda riksdagspartierna som vågar hävda det traditionella familjeidealet genom att gå emot ”den

nya, sköna värld” som övriga sex partier försvurit sig att skapa med hjälp av konstgjord insemination och tillskapandet av ett tredje kön.

Gruppledare

Tommy Hansson (SD)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel