Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det definitiva beskedet – SSK blir utan ersättning för Pettersson: "Därför kommer pengarna att hamna där"

Dan Pettersson lämnade Södertälje för SHL.
Men trots att de hockeyallsvenska klubbarna ska kompenseras ekonomiskt blir SSK helt utan ersättning.

Annons

Det gällande avtalet mellan SHL och Hockeyallsvenskan gör det möjligt för SHL-klubbar att värva spelare från Hockeyallsvenskan, som är under kontrakt, fram till den 19 juli.

Beroende på spelarens meriter och ålder kompenseras de hockeyallsvenska klubbarna med en summa mellan 300 000 och en halv miljon.

Södertälje SK tappade Dan Pettersson, som spelade i Västervik förra säsongen, till SHL och Linköping efter bara tre månader i klubben.

Läs tidigare artikel: SSK kritiseras i skrivelse från allsvenskan: "Det är olyckligt"

Men vilken klubb som skulle få ersättningen har varit en het fråga. Men nu står det klart att SSK inte får någon ersättning:

Västerviks Tidning har pratat med Hockeyallsvenskans ligachef Sonny Lundwall.

– Hela ersättningen kommer att gå till VIK. Regelverket, att pengarna tillfaller den klubb som spelaren senast spelade för, är tydligt. Det är VIK som har utbildat spelaren och därför kommer pengarna att hamna där. Om han (Dan Pettersson) hade spelat för två klubbar förra säsongen hade båda klubbarna fått dela på summan. Men så är ju inte fallet vad gäller den här spelaren, säger Lundwall till VT.

Läs också: Pernhems ilska efter SHL-övergången: "Kan det verkligen vara möjligt 2018?"

Missa inte: (+) Hägglund: Avtalet är urbota korkat – men klubbarna får skylla sig själva