Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det brådskar – om det inte redan är för sent

Återigen har vi fått exempel på kommunens oförmåga att tillgodose de grundläggande behov som många äldre kommuninnevånarna har.

Vi var en grupp med olika politisk bakgrund som i  början av 2000-talet kämpade för att få till stånd ett kooperativt seniorboende i Järna. Vi erbjöd kommunen att reservera några av lägenheterna för sina behov.

Anmäl text- och faktafel

Döm av vår förvåning då beskedet var att det inte fanns något behov av seniorbostäder i Järna kommundel. Jag noterar att behovet av bostäder med tillgång till särskild omsorg för äldre fortfarande verkar vara obekant för dem som svarar för dessa frågor i kommunen.

Så är det naturligtvis inte.

Är det inte dags att erkänna att det är pengarna, inte omsorgen om de äldre som styr kommunens bedömningar.

Vi ser med spänning fram emot hur den nya kommunledningen ska infria sina löften om samma lyft för äldreomsorgen som för skolan.

Många upplever att vi som är födda på 1920- och 30-talet är en i många avseenden bortglömd generation. Personer med tydliga behov av att få flytta in på ett äldreboende (med den trygghet det erbjuder) pressas att vänta så länge att de inte har lång tid kvar att leva.

Vi ser med spänning fram emot hur den nya kommunledningen ska infria sina löften om samma lyft för äldreomsorgen som för skolan.

För min generation brådskar det om det inte redan är för sent. Men det brådskar också att skapa en beredskap för de som föddes på 1940- och 1950-talet. När ni kommer upp i vår ålder kommer det att vara många fler i den åldersgruppen som ska få tillgång till ett äldreboende.

Allan Sundqvist

Järna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare