Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Det är vinter – då får man anpassa sig"

På Vägverket har man förståelse för Över­enhörnabornas besvik­else – men några prior­i­teringsändringar görs inte.
– Det är vintervägar och det är bara att acceptera, säger Lars Schillström.

Vägen till Överenhörna är lågprioriterad. Och kommer att så förbli.

– Men lågprioriterad är egentligen fel ord. Det handlar om klassificering, säger Lars Schillström på region Stockholm på Vägverket.

Det finns ett regelverk för vinterdriften som är nationellt framtaget. Där delas samtliga vägar in i fem standardklasser. Trafikmängden är en av de saker som vägs in i klassificeringen.

– Det här innebär inte att vi inte gör något på de vägar som är lågt klassificerade, men det är vinter, det är ovanligt mycket snö, det har varit kallt en lång tid och det har gett oss riktiga vintervägar som vi inte är vana vid, säger Lars Schillström.

– Jag vill också helst köra bil på torra, fina sommarvägar men nu är det vinter och halt och då måste man anpassa sig. Håll hastigheten, håll avstånd, ta god tid på dig och kör försiktigt.

– Det finns otroligt många vägar i Sverige och vi kan inte ploga och sanda varje väg hela tiden, överallt, dygnet runt. Det faller på sin egen orimlighet, säger Lars Schillström.

I tisdagens papperstidning: LT träffar Birgitta Olofsson i Enhörna som ifrågasätter Vägverkets prioriteringar.