Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det är skillnad på bollar och böcker

Annons

Du har helt rätt, Helena Gomér (LT, 5 mars) att det måste finnas många vägar in till läsningen och berättelserna för barn och unga. Det känns verkligen bra att du är så fokuserad på att leva upp till detta stora och viktiga uppdrag. Sådana bibliotekschefer vill vi ha.

Anmäl text- och faktafel

Jag är övertygad om att du kommer att komma på många kreativa och bra sätt att lotsa barnen in i denna bokens värld. Att du i ditt svar i LT inte nämnde det senaste, att ni anordnat en tävling (kast med liten bok), på Hovsjö bibliotek, det tar jag som en intäkt på att du har insett skillnaden mellan sporthall och bibliotek. Skillnaden mellan att kasta bollar eller diskusar och att aningslöst lära barnen att det går lika bra att på liknande sätt kasta böcker.

Metoder att visa barnen in i böckernas värld måste givetvis väljas med omdöme och förnuft, med respekt för boken och inte minst för barnen. Det är jag, efter din försäkran, helt övertygad om att du nu, tillsammans med dina kloka kolleger, har i åtanke när du fortsättningsvis ska ”hitta nya vägar för att göra biblioteket till barnens ställe, för deras berättelser och deras böcker”. Det låter betryggande.

Ingrid Sjökvist

författare och journalist

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare